Ga naar hoofdinhoud
073-6419072  bedrijfsleider@debiechten.nl | Openingstijden ma - vr 09:00 tot 24:00  za & zo 09:00 tot 16:30

02sep20:0022:00Openbare vergadering Wijkraad Hintham : Samen Energie Besparen Loont !

Activiteitsdetails

Wijkraad vergadering van en door buurtbewoners uit Hintham

Start om 20:00

Deze maand :  Samen Energie Besparen Loont!

 

“Samen energie besparen werkt aanstekelijk! Behalve dat het goed is voor het milieu en de portemonnee is het ook nog eens heel leuk en nuttig om dit met buurtbewoners samen op te pakken,” aldus energiebespaarder van het eerste uur, Jos Derks van ‘Buurkrachtteam Hintham’.

Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app. Meer dan 350 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.

In 2050 wil ‘s-Hertogenbosch klimaatneutraal zijn en dat betekent dat ook aardgas in de hele stad in de ban moet. Omdat dit niet in één keer kan, heeft de gemeente vijf wijken uitgekozen waar de eerste stappen gezet moeten gaan worden, Hintham-Zuid is één van deze wijken. Voorlopig wordt gestart met het ‘stimuleren en actief ondersteunen van de lokale activiteiten die bijdragen aan aardgasvrij wonen’, het hoeft nadrukkelijk niet zo te zijn dat Hintham-Zuid als eerste volledig van het aardgas zal worden losgekoppeld aldus Michael Urlings, ‘Projectleider Aardgasvrije wijken’, van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hij zal deze avond een en ander toelichten en ook spreken over het initiatief vanuit Hintham-Zuid en het Hinthamerpark om samen met bewoners van Hintham-Noord te komen tot een heus ‘Energie Collectief Hintham’ om gezamenlijk energie-opwek-projecten en energiebesparingsprojecten te starten.

 

voor meer info zie www.wijkraadhintham.nl

Meer

Tijd

(Maandag) 20:00 - 22:00

Locatie

de Rembrandtzaal

Vincent van Goghlaan 1 5246 GA Hintham

Back To Top