Ga naar hoofdinhoud
073-6419072  bedrijfsleider@debiechten.nl | Openingstijden ma - vr 09:00 tot 24:00  za & zo 09:00 tot 16:30

23mrt18:0022:00RONJA Festival

Activiteitsdetails

Een theatervoorstelling over armoede en sociale uitsluiting

In de muzikaal-theatrale voorstelling Ronja ontmoeten we Clara, de mama van Ronja. Clara probeert al een aantal jaren rond te komen van een uitkering en de beste moeder van de wereld te zijn voor Ronja. Via haar verhaal ontmoeten we ook de maatschappelijk werkster van Clara die haar er via stapels formulieren bovenop probeert te helpen en de juf van Ronja die ook wel ziet dat Ronja niet altijd een boterham in haar trommeltje heeft, maar niet goed weet hoe ze Clara daarop kan aanspreken. Maar misschien heeft Clara nu eindelijk een uitweg gevonden en die mogelijkheid wil ze graag met u delen!

Via Clara krijgen we een inkijk in de gevolgen van armoede voor een alleenstaande moeder en haar 11 jarige dochter.

Door middel van persoonlijke verhalen en liedjes gebaseerd op tientallen interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede proberen we samen met het publiek antwoorden te vinden op vragen als: Wat kunnen wij nou echt doen om het armoedeprobleem op te lossen? Gaat armoede uiteindelijk niet over een verregaande sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we gezamenlijk, stilzwijgend aanvaarden en in stand houden?

“Intens, messcherp, intelligent, strijdlustig en hartverscheurend. Dit stuk is een eyeopener voor the lucky ones. En een buiging voor eenieder die de ongelijke strijd van de armoede voert. Merci.”                                                                                                           

 – Wouter Kersbergen – Coördinator Overkophuizen Vlaanderen

Meer

Tijd

(Zaterdag) 18:00 - 22:00

Locatie

de Rembrandtzaal

Vincent van Goghlaan 1 5246 GA Hintham

Back To Top